Naše stránky
z ostatních ročníků:

[ 2008 ]
[ 2007 ]
[ 2006 ]
[ 2005 ]
- 2004 -
[ 2003 ]
[ 2002 ]
[ 2001 ]

Tuto noru zapůjčilo doupě.net
Koloběžky Off-line


22.června
Na stránku výsledků jsme přidali několik grafů - počet kol ujetých za každou hodinu (zvlášť děti a dospělí). O půlnoci docházely koloběžcům síly...

14:05
Ten-který-ho-ubytoval-až-do-bílého-rána právě vybírá, upravuje a posléze na tyto stránky umístí posledních několik málo sérií fotek. Tím se definitivně ukončí On-line stav pro tento ročník Ústecké koloběžky.
A to je vše, prátelé. Za rok zase na viděnou! :-)

Nicnedělej 20.06.2004


12:30
Vítězné týmy:
1. Spolchemie - 391 kol
2. Night Riders - 375 kol
3. Plynaři - 373 kol

Doprovodné soutěže:
Miss koloběžka 2004 - Petra Novotná (2 - Trosky Team);
Nejkrásnější chlapské nohy - Martin Lošťák (22 - BMW);
Nejkrásnější koloběžka - Trosky Team

Trocha statistiky:
Letos se zúčastnilo celkem 106 závodníků v 19 týmech. Dohromady ujeli 5.346 kol, tj.&nbsp7.430km, průměrnou rychlostí 16,3km/h. Každý dospělý závodník naběhal v průměru 76,5km, děti 56,6km.
Česká fotbalová reprezentace během závodu skórovala 3x.

12:20
Konečné výsledky jsou na webu. Slavnostní vyhlášení a předání cen vítězům proběhne zhruba ve 13 hod na hlavním schodišti gymnázia.

12:09
Dojelo poslední družstvo. Závod byl ukončen.

12:00
Od startu závodu uplynulo 24 hodin! Dojíždějí se poslední kola.

11:17
Tak letos to na prolomení rekordu nevypadá. Rekord je z loňského ročníku, představuje 455 kol a je zapsán v Guiessově knize rekordů. Ale i tak jsou výsledky úctyhodné. Zatím první tým s č. 77 má k 11. hodině ujeto 373 kol. O druhé a třetí místo se vede urputný boj mezi týmem Night Riders a o pouhá dvě kola zaostávajícími Plynaři.

10:56
Jak můžete vidět z průběžných výsledků, zde jmenovaný tým Cartel (u nějž bylo podezření na rozkol, či kolaps) opět chytil druhý dech.

10:55
Tým TlachaPostu se letos (táké díky lepší koloběžce než v předchozích ročnících) místo reportování věnuje dosažení "zajímavého" či "pěkného" čísla představujícího počet ujetých kol. Poslední dohoda údajně hovoří o 303 kolech. (Pro srovnání v r. 2002 - 111 kol, v r. 2003 - 222 kol.) Takže se uvidí.

10:51
Mám nafocenu další sérii fotek, ale kvůli časovým důvodům a možnosti sledovat dění, dojde na jejich zpracování nejspíše později. Zatím má nejvyšší prioritu informace o průběžných výsledcích, protože zde se situace přiostřuje a bude velmi zajímavé, jak vše dopadne.

10:20
Tak Usnul-na-gauči-ani-necek se již musel odebrat za svými jinými pracovními povinnostmi, což v konečném a fatálním důsledku znamená, že Ten-který-ho-ubytoval-až-do-bílého-rána je tu teď na přidávání informací na tyto stránky sám. Tak uvidíme, jestli bude stíhat...

10:13
Probíhá intenzívní sčítání odevzdaných hlasů v anketách Miss koloběžka, Nohy koloběhu a Nejhezčí koloběžka. O vítězích budeme informovat po vyhlášení.

10:07
Porada hlavních rozhodčích: závodníkům bude umožněno (ostatně shodně jako v minulých ročnících) po odbití 24. hod závodu dojet ještě načaté kolo. Tak bylo rozhodnuto a stvrzeno! Staniž se!

10:02
Organizátoři byli postaveni před závažný problém - dát dohromady elektricke okruhy různě po škole, kde je "vyházela" v průběhu noci jedna zkratovaná lampa (než se na to přišlo). Všechny potřebné jističe nahozeny. Naštěstí to nikdy nevyhodilo okruhy, které byly potřebné pro činnost hlavního stanu nebo webmasterů.

08:35
Že by Cartel přestal jezdit? Od čtyřech hodin ani ťuk! Závada? Rozkol? Investigujeme.

07:50
S tím slepičím (vajíčkovým) útokem to nebyla kachna - máme důkaz ve fotogalerii! Borec z TlachaPostu má rameno a vlasy ještě teď poblemcaný a slepený.

07:25
Numero Uno už zase jezdí! Od 20h neujel ani kolečko, tak jsme se vážně obávali voľaké nehody. Asi to byl jen duševní zádrhel...

06:40
Jedna paní povídala: Kolem čtvrté hodiny ranní se v parku objevil záškodník, který házel po závodnících vajíčka. Podle neověřených zpráv byl jezdec TlachaPostu zasažen do přílby! Tato zákeřná slepice byla po parku honěna, vzývána, avšak nepodařilo se jí polapit.

06:34
Výška, tlak, teplota, rosný bod:
179cm, bezvýznamný, 9°C, čelo

06:03
V 6 hodin opět vystartovala dětská družstva. Viděl jsem, jak se ospale trousí z noclehárny a zoufale tlačí koloběžku na start. Jenže pak nestačili všichni dospěláci u trati kulit voči: okolo se přesmrštilo šest supících raket!! Paní Bártová za nima křičela: "Pomalu se rozhejbejte!" :-)

05:43
No vždyť to říkám. Hnus fialovej.

03:55
Tři padesát pět. To je pěkná hodina. Ještě neřvou ptáci, rosa se z kolejí nedá stírat, figuranti ve stájích pro můj foťák apaticky pózují, těm ospalým šnekům na koloběžkách se z cesty uskakuje v pohodě... Za dvě hodinky bude hůř!

03:10
Spolchemie v tuto chvíli bezpečně vede. O druhé místo ale svádí urputný boj Walker team, Plynaři a Night Riders. Ve tři ráno!!

02:15
Motorizovanou hlidku policie, která po parku pronásledovala pěšího zločince, zaskočily rychle jedoucí koloběžky. Protože bylo zmařeno pronásledování, dostavili se členové hlídky k organizátorům a jali se vyšetřovat alespoň je. Vše se vysvětlilo a zdá se, že někde zaskřípalo předávání informací. Kde, to necháváme taktně na vašem úsudku.

01:48
Kde nikdo není, ani smrt nebere. Ale my ano!! Data jsme si stáhli sami a vy můžete zkontrolovat, jestli se týmy přes půlnoc neflákají.

01:40
TlachaPosti se dnes překonávají. Chtějí udělat více než 300 kol! Předloni ujeli symbolických 111 a loni 222 kol. Těch letošních 333 stříbrných kol ale asi nestihnou, protože měli defekt.
Na to, že to jsou bohapustí amatéři s vypůjčenou koloběžkou... Za pár let ale budou postrachem Ústecké koloběžky!

01:25
STK Chvojkovice Brod si objednal horkou vodu na grog, tak jim to teď Indiánská Stařena nese.

01:21
Z důvodu hlubokého zimního spánků hlavních organizátorů nejsou dostupná data, potřebná pro aktualizaci průběžných výsledků. Na jaře (až procitnou), je zpětně doplníme.

00:45
Na trať se vloudil stereotyp, takže máme alespoň čas na doladění stránek. Pravidelně aktualizujeme průběžné výsledky a fotogalerii. Novinek z okruhu je ale pomálu, protože kdo nejezdí spí nebo tupě zírá do tmy a určitě nemá náladu na to, aby se s kýmkoli (natož s náma) bavil.

00:00
Tak, mládeži, jsme v polovině závodu. Dětská družstva musí na povinný odpočinek, po 6 hodinách mohou pokračovat.

Sobota 19.06.2004


23:59
3..2..1.. půůůůlnoc!!

23:30
Šest defektů ve velmi krátkém časovém úseku!
Podle zjištění organizátorů se opakuje loňská situace - na trati se objevil záškodník, který rozsypává napínáčky. Kterému smradlavému skunkovi náš závod vadí? V současné chvíli hlavní rozhodčí zajišťuje vlastními silami úklid. Jedná se údajně o dvě různá místa. Napínáčky, coby důkaz, zajištěny.

23:18
Náš indiánský kmen je skvěle organizován: zatímco Usnul-na-gauči-ani-necek se odplížil pro čerstvé výsledky do náčelníkova teepee, Já-který-jsem-ho-ubytoval-až-do-bílého-rána zpracovávám sérii nočních fotek. Kam se na nás hrabou ti Apači z Eura.

22:51
Vidím jistou paralelu mezi Ústeckou koloběžkou a Eurem 2004. Obou sportovních utkání se účastní podobný počet týmů, nasazení sportovců je maximální, technického personálu je dvakrát víc než závodníků.
Tak snad jen že Koloběh má díky těmto stránkám výrazně vyšší sledovanost; ale z toho by si Euro nemělo nic dělat, každý někdy začínal :-)

22:30
Než jsme stihli projít celou trať, dali jsme dva góly. Vedeme 3:2! Kolikrát to ještě máme obejít?

22:15
Plynařům už nerachtá blatník, zaplať p.Bůh. Buďto jim to někdo utáh' nebo jim to konečně upadlo.

21:30
Dvě důchodkyně se psy ve spodní části trati straší projíždějící závodníky štěkáním.

21:03
Váš mohutný zájem o tyto stránky nás povzbuzuje k dalšímu úsilí. Díky! Vydržíme! Jsme vaši!!
PS: další várku vašich komentářů očekáváme ve vzkazech!

20:55
Naše zpravodajská síť vyslídila strategii osamělého jezdce. Numero Uno 20 minut odpočívá, 40 minut jede. Za hodinu v průměru ujede 8-9 kol. Hurry up!

20:45
Organizátoři z bezpečnostních důvodů přesunuli hlavní cenu závodu do bezpečí. My víme kde to je.

20:38
Jak můžeme sledovat z našeho press centra, frekvence těch kteří se trousí na záchodky, se značně zvýšila. Můžeme se jen dohadovat co je toho příčinou a raději používat jen převařenou vodu.

19:10
Trocha statistiky nikoho nezabije:
letošních koloběžek se účastní 106 závodníků v 19 týmech. Z toho je 72 dospělých ve 13 týmech a 34 dětí v 6 týmech.
Jako raritu si tu pěstují tým Numero Uno s jedním jediným závodníkem. Ostatní skupiny mají plný počet (6); s výjimkou Lokoteamu(4) a TlachaPostu(5).

18:30
Podivné zvuky, které se rozléhají po trati, patří Plynařům! Rachtá jim totiž blatník. Můžeme jen doufat, že z toho nezblbnou, ev. že jim nepřeskočí od blatníčku jiskra k zásobníku plynu (někde ho přece mít musí!).

17:58
Božínku, existuje i soutěž O nejkrásnější chlapské nohy! Beru zpět všechny nářky.

17:55
V 18h by podle propozic měla začít soutěž Miss Koloběžka 2004. Hlasuje se u hlavního stanu, volební krabice bude uzavřena ve 20:00. Výsledky budou vyhlášeny po skončení zavodu.
S jistým zklamáním konstatuji, že se předpokládá pouze účast dívek. Hošové jsou jako vždy diskriminováni. Achich ouvej!

17:30
Paní Bártová má pauzu. Sedí v parku na lavičce.
Zranění budou muset počkat nebo se za ní dobelhat :-)

16:55
Žhavá novinka ze stáje TlachaPost:
Podařilo se nám sehnat novou koloběžku. Je dokonce lepší - v "profi" provedení - oproti té předchozí. Pravidla závodu však nedovolují výměnu rámu v průběhu závodu, proto bylo nejdříve nutno požádat každý ze zbývajících 18 týmů o souhlas s její výměnou. Souhlas se nám podařilo získat!
Tým č. 36 tímto děkuje ostatním závodníkům za vstřícnost.
Nyní nám již nic nebrání vás směle porazit :-))).

16:44
Historie se bohužel opakuje - našemu týmu upadlo zadní kolo. A stejně jako loni Upýr Team, chtějí závod "donosit". Sice už se rojí vtípky typu "tahle koloběžka na záda sedne jako ulitá, tvůrce s tím asi počítal", ale sranda to myslím nebude...

16:33
Teď chvíli neprší.

16:15
"Odcházíme, je nám zima", řekly zdravotní sestry - a odešly! Nebýt pí Bártové, vykrvácíme.

15:38
Ochrana proti dešti má mnoho podob - viděli jsme i sportovníka v obrovském růžovém kondomu! Ještě že to byl muž; dívku s platíčkem pilulek (nad hlavou?) si dovedu představit jen těžko...

15:35
Liják! Když začaly padat kapky velké jako kolo od koloběžky, jeden závodník si při předávání štafety postěžoval: "Doprdele to je počasí! Já mám pech..."

15:08
Řady našeho teamu se co nevidět rozšíří o dalšího závodníka: šéfredaktorku TlachaPostu. Překonala jakési administrativní zádrhele dole ve městě a volným krokem se blíží. Žádný spěch, pojede se ještě 21 hodin :-)

14:33
Na trati to klouže, některé týmy zaznamenávají každé druhé ujeté kolo pád svého závodníka. Dobrá zpráva: přestalo pršet!

13:55
Vařič hlavního rozhodčího nám dělá radost - zase blafnul! Loni to také nedotáhnul do nějakého katastrofického konce (exploze, požár Hlavního stanu), tak snad příští rok. Do třetice všeho dobrého...
Hmm, tak mě napadá, že bychom to příště už asi neměli nechat náhodě...

13:34
Zpracováváme první výsledkový přehled z 13:00.

13:16
Teplota vzduchu 14 °C. Ochladilo se nám.

12:29
Madlenko, nezatínej pěsti,
to nám prší štěstí...
(Jinými slovy - na trati se nám rozpršelo...)

12:25
Máme za sebou první pády. První se podařil dětskému družstvu (start. č. 4) při nepodařené předávce. Druhý pád předvedla kdesi na trati (při střídání nahou) redaktorka našeho redakčního týmu (st. č. 36 - TlachaPost). Oba úrazy ošetřily kvalifikované zdravotní sestry. (Jejich fota dodáme později.)

12:00
ODSTARTOVÁNO!
V závodě je přihlášeno celkem 19 týmů, z toho je 6 dětských. Teplota vzduchu 16 stupňů, zataženo, padají sporadicky první kapky.

10:03
A je to tady, hlavní stan už stojí a sjíždějí se první z účastníků. Počasí je sice chladné, ale neprší a občas vykoukne slunce.

Červen 2004


16.června
Probouzíme se ze zimního spánku... Zase bude mela! Zase se bude koloběhat! Zdálo se nám o nových modelech, o nových technologiích, jízdních technikách, o pan-evropských závodnících. Nebo to nebyl jen sen?... :-)